EÚ prijala vyhlásenie proti antisemitizmu

0 6. december 2018, zdroj: TASR
6. december 2018
zdroj: TASR
Ministri vnútra 28 členských štátov Európskej únie schválili vo štvrtok v Bruseli deklaráciu o spoločnej definícii antisemitizmu uznávajúcu obavy židov v súvislosti s množiacimi sa antisemitsky motivovanými útokmi. Informovala o tom agentúra AP.
ilustračný obrázok

Ministri EÚ v deklarácii zdôrazňujú význam vzdelávania o holokauste a vyzývajú európsky policajný úrad Europol, aby na antisemitský a teroristický obsah upozorňoval poskytovateľov internetových služieb. EÚ má na zvýšenie bezpečnosti k dispozícii finančné prostriedky.
      Svetový židovský kongres (WJC) a Európsky židovský kongres deklaráciu privítali. Predseda WJC Ronald Lauder uviedol, že prijatím deklarácie členské štáty uznali, že je nevyhnutné "prijať v boji s touto pradávnou nenávisťou zásadné politické aj praktické opatrenia".

Stretli sa žiaci Josepha Ratzingera: „Cirkev a štát, Cirkev a…
EÚ uvalila sankcie na šesť firiem, ktoré stavali most cez…
Viktor Orbán chce viac maďarských detí. Miesto migrantov chce…
CDU a SPD utrpeli v Hesensku debakel, AfD je vo všetkých 16…