EÚ prijala vyhlásenie proti antisemitizmu

0 6. december 2018, zdroj: TASR
6. december 2018
zdroj: TASR
Ministri vnútra 28 členských štátov Európskej únie schválili vo štvrtok v Bruseli deklaráciu o spoločnej definícii antisemitizmu uznávajúcu obavy židov v súvislosti s množiacimi sa antisemitsky motivovanými útokmi. Informovala o tom agentúra AP.
ilustračný obrázok

Ministri EÚ v deklarácii zdôrazňujú význam vzdelávania o holokauste a vyzývajú európsky policajný úrad Europol, aby na antisemitský a teroristický obsah upozorňoval poskytovateľov internetových služieb. EÚ má na zvýšenie bezpečnosti k dispozícii finančné prostriedky.
      Svetový židovský kongres (WJC) a Európsky židovský kongres deklaráciu privítali. Predseda WJC Ronald Lauder uviedol, že prijatím deklarácie členské štáty uznali, že je nevyhnutné "prijať v boji s touto pradávnou nenávisťou zásadné politické aj praktické opatrenia".

Saudská Arábia obhajuje aplikáciu, umožňujúcu mužom sledovať…
Premiér Babiš pokladá jadro za základ českej energetiky
Venezuelskú ambasádu v Kostarike ovládla opozičná veľvyslankyňa
Kryptomeny opäť oslabujú, bitcoin padol až na 3785 USD